top of page
Search
  • Writer's pictureTara Dik

5 Tips voor Veerkracht in Corona tijd

Onze hond, Bikkel, is voor mij een bron van veerkracht. Niet alleen Bikkel zelf, vooral de wandelingen die we elke dag maken. Ik word blij van Bikkel, krijg pauze en frisse lucht, beweging en het is dé manier om mijn hoofd te legen. En in deze tijd geven deze wandelingen nog iets extra’s: verbinding met de buurt. Want ik neem meer tijd, tussen mijn online coachgesprekken en trainingen door, om een praatje te maken met de andere hondeneigenaren in de buurt.

Veerkracht haal je uit eenvoudige dingen, dichtbij huis. Hieronder vijf tips voor jou, waarmee je je veerkracht tijdens deze Corona-crisis kunt behouden en opbouwen:

1. Bekijk het nieuws maximaal 2x per dag

Bekijk het Corona nieuws één keer in de ochtend en één keer in de avond. Switch vervolgens naar wat anders. Omdat dit nieuws je weinig anders brengt, dan met name verdriet en angst. Wil je meer achtergrond hierover lezen? Lees dan dit artikel ‘Waarom nieuws lezen niet goed voor je is’ uit Vrouwenzaken.com met o.a. de onderbouwing van het effect op je brein: https://vrouwenzaken.com/persoonlijke-zaken/persoonlijke-groei/waarom-nieuws-lezen-niet-goed-voor-je-is/

2. Geniet van je dierbaren

Het #blijfthuis effect is dat je veel tijd met je gezin doorbrengt. Wanneer je je te veel focust op kleine ergernissen die hierbij soms komen kijken, bedenk je dan eens hoe veel minder je hen zag toen je nog uren in de file of de trein zat onderweg naar werk? En hoe graag je toen thuis wilde zijn? Deze tijd leent zich goed om quality-time met je dierbaren te hebben en daarvan ook te genieten. Ben je alleen? Benut deze tijd om te videobellen met familieleden, en goede vrienden en vriendinnen.

3. Maak een dagstructuur en houd je eraan

Omdat werk & privé nu letterlijk in elkaar overlopen, is het belangrijk dat je je dag indeelt in blokken. Welke tijdsblokken zijn voor werk en welke voor pauze, vrije tijd, ontspanning en beweging? Hou je ook aan deze structuur en merk op hoeveel rust en ook tevredenheid je dit op gaat leveren.

4. Neem pauzes

Neem ook echt pauze van je werk. Ga weg van je laptop en ga wandelen. Neem tijd voor even niets en leef in het moment. Kies ook iets te doen waar je van oplaadt. Bij mij werkt sporten meestal goed. Het is tijd om je op te laden zodat je er weer tegen aan kan.

5. Neem tijd voor reflectie

Omdat onze agenda minder gevuld is met afspraken, kun je deze tijd goed benutten om naar binnen te keren. Het nadenken over wat je nu echt belangrijk vindt (je waarden), over wat je talenten nu zijn en welke talenten je meer wilt ontwikkelen. Denk ook na over je levenspad, je idealen. Hou ze eens tegen het licht, schrijf eens op in hoeverre je op het goede pad hiermee bent. Verbind hier ook een actie aan. Iets dat je wilt oppakken. Iets waar je met iemand over wilt sparren.

Boeken Tip: Een boek dat je hierbij kan helpen is van Simon Sinek – Find your Why, deze is ook in het Nederlands vertaald: Vind je Waarom - Een praktische gids voor het ontdekken van een hoger doel.

Veel veerkracht toegewenst!

Tara

Wil je van gedachten wisselen? Neem gerust contact op, tel: 06-45482861

#veerkracht #coronavirus #thuiswerken


124 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page